Wieland International
Ethernet ve dijitalleşmenin endüstriyel ve fabrika otomasyonunda kullanımının artması ile beraber çok fazla kişi ağ girişi konusunda geliştirilen özellikleri kullanmayı tercih etmektedir. Modern veri toplama sistemi olarak da bilinen analog çeviriciler cihazların temel yapı taşları arasında yer alır. Toplanan veriler ise dönüştürücü içerisinde sinyal oluşturmaktadır. Dijital sinyallerin tamamı verilerin depolanmasını sağlar. Üstelik A ve D dönüştürücüler ardışık olarak verileri sıralar.
Çift eğimli analog çevirici sistemleri içerisinde el tipi voltmetreler bulunmaktadır. Bu sistemler verilerin güvenli biçimde saklanmasını ve korunmasını sağlar. Aynı zamanda veriler kayıp durumu oluşturmadan tek bir yerde toplanmaktadır.
Görüntüleme ve depolama alanlarında sıkça faaliyet gösteren bu sistemler aynı zamanda analizler sayesinde analog sinyaller almaktadır. Analog sinyal gücünün fazla olması durumları da dijital alanı büyütmektedir. Üstelik 5 farklı tipte analog dönüştürücü bulunmaktadır. Modern dünya içerisinde en çok kullanılan sistemlerin başında gelmektedir.
Analog çeviriciler hem aynı devrede hem de farklı devrelerde kullanılan sistemler bütünüdür. Bu şekilde analog olarak gelen sinyali dijitale çevirmek mümkün hale gelir. Dijital bilgi ve veriler bu analog çevirici tarafından güvenle işlenmektedir. Aynı zamanda sinyal dönüştürücü işlevi bulunan bu analog çeviriciler DAC ve ADC sistem devreleri tarafından kullanılmaktadır.
İlginizi Çekebilir : PCB Konnektör Nedir ?
Sinyaller bilgisayara aktarılarak veri koruma alanına giriş yapmaktadır. Bilgisayar içerisinde yer alan bilgilerin tamamı gerekli filtre işlemlerinden geçmektedir. Bu şekilde analog çevirici görevini başarı ile yerine getirmektedir.
Analog çevirici kullanım alanları günden güne artmaya devam etmektedir. Tek bir devrede toplanan bilgiler aynı zamanda farklı devreler içerisinde de çalışma göstermektedir. Başka bir deyişle bilgileri dijital sinyale çevirmek isteyen kişiler için analog çevirici en başarılı çalışan sistemlerin başında gelir.
Üstelik bu sistemler son teknoloji ürünleri olarak cihazların içerisinde yer almaktadır. Analog sinyal çeviriciler hoparlörlerden de duyulmaktadır. Tüm ADC ve DAC sistemleri bu şekilde faaliyet göstermeye başlar. Aynı zamanda veriler dataya alınarak bilgilerin tamamı korunmaktadır.
Analog çevirici kullanımları son derece güvenli ve cihaza uygun şekilde geliştirilmiş özelliklerden biridir. Dijitale çevrilen sinyallerin tamamı analog çevirici işlemlerinin kullanım alanını genişletmektedir. Üstelik voltaj değerine uygun şekilde otomatik veri aktarımı başlar. Devre çıkışında ise farklı kombinasyonlar bulunmaktadır.
İlginizi Çekebilir : Ray Klemens Genel Bakış ve Özellikleri
Voltaj değeri ele alınarak yapılan işlemler çok daha güvenli olacak şekilde ilerlemektedir. Başka bir deyişle her bitlik ayarda veri aktarımı değişmektedir. Analog çevirici olarak bilinen ADC sistemleri 4 bit çıkışlı olarak düzelenmiş ve o sayıda voltaj ayarı yapmaktadır.
Alınan sinyallerin bilgiye, veriye ve dijitale çevrilmesi için ADC ve DAC veri aktarımı yapılmaktadır. Bu iki farklı sistem verileri farklı şekillerde işlemektedir. Hızlı çalışma olanağı sunan analog çeviriciler tüm verilerin sorunsuz biçimde dijitale çevrilmesini ve kaydedilmesini sağlar. Üstelik düşük DAQ uygulamalarında bile geniş eksen ayarı düzenlenmiştir.
Yüksek çözünürlükte kaydedilen verilerin tamamı dijitalde daha hızlı ve güvenli çalışma gösterir. Başka bir deyişle flaş dönüştürücü faaliyetleri ADC ve DAC analog sistemleri tarafından geliştirilmiş düzenek ile verileri dijitale çevirir.
Dijital verilerin korunması ve saklanması bilgisayar kullanımı alanlarında oldukça büyük önem taşımaktadır. Üstelik çoklu sinyal bölümleri üzerinden dijital alana dönüştürülen pek çok veri bulunmaktadır. Hem analog hem de dijital veri korunması için bu sistemler tercih edilmektedir.
ADC verilerin birer birer saklanmasını ve korunmasını sağlar. Üstelik sinyal dönüştürme özellikleri sayesinde farklı kanallar arasında da çarpıklık oluşmadan sinyaller dijitale çevrilmektedir. Çarpıklık hatasının oluşmaması veri aktarımı ve korunması adına en önemli noktalardan biridir.
Analog çevirici sistemleri son teknolojinin sunduğu imkanlardan biridir. Gelen sinyallerin hızlı biçimde dijitale çevrilmesi adına geliştirilmiş olan analog çeviriciler form uyum ve işlev bakımından da uygulamada rahatlık sunar. Analog cihazların örnekleme hızları da yüksektir. Farklı kanallara bölünebilen bu sistemler hem tek kanal hem de birden fazla kanal üzerinde faaliyet gösterir. Bu şekilde kullanım avantajları artar.